comment Add Comment
Posted on Last updated

Proslava školske slave u OŠ „Vuk Karadžić“ u Preševu

 

 

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Preševu je tradicionalno 27. januara, kao i svake godine pa tako i ove, obeležila školsku slavu Svetog Savu, prigodnim programom koji su pripremili učenici naše škole. Na priredbi povodom proslave učestvovali su učenici od prvog do osmog razreda.

Na priredbi su učestvovala kako deca lokalnih meštana tako i deca migranata koji su od ove školske godine integrisani u naš obrazovni sistem.

Kao multinacionalna škola u program su uvršćene tačke svih pripadnika nacionalnih zajednica u cilju razvijanja tolerantnost, poštovanje različitosti i uvažavanje među učenicima.

Priredba je obilovala različitošću muzičko-dramaturškog programa, koji je na kraju bio uspešno upakovan u bogatu i kompaktnu učeničku izvedbu.

Učenici migranti su učestvovali u dve tačke i to recitalu koji su izveli dva učenika petog razreda, dok su učenici od prvog do četvrtog razreda izvela ritmičko-muzičku igru pod nazivom „Vesela deca“ na arapskom jeziku.

Škola je iskorsitila i priliku da se uručenjem zahvalnica zahvalimo svim organizacijama, kako iz vladinog tako i nevladinog sektora, koje su pomogle, ne samo materijalno nego i strateški u prevazilaženju izazova koji je nosio ovaj tranzicioni period prilagođavanja dece iz izbegličkog kampa, a koje su i dalje uključene u rad škole.

 

 

Оставите одговор